Header Ads

ad

Η Έναρξη της Συνεργασίας του Δρ. Δημήτρη Αντωνακάκη με τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Χαλκίδας



Συνεργασία μεγάλης σπουδαιότητας άρχισε ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Χαλκίδας, με στόχο την προώθηση της καλής υγείας και της σωστής ανάπτυξης των κολυμβητών και κολυμβητριών που ανήκουν στην ομάδα.

Ο Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης και Ειδικός σε θέματα κολύμβησης κος Δήμητρης Αντωνακάκης, ο οποίος καθοδηγεί τους καλύτερους κολυμβητές αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Μπήκαν τα θεμέλια για αυτή τη συνεργασία με τα ειδικά τεστ και τη διαδικασία της σωματικής χαρτογράφησης. Την εξέταση την πραγματοποιήσαν 15 αθλητές και αθλήτριες έτσι ώστε να βγουν τα ενδεδειγμένα συμπεράσματα για την υγείας των αθλητών αλλά και την αγωνιστική κατάσταση αυτής της περιόδου.

Η χαρτογράφηση σωματικής σύνθεσης είναι: Η πιο σύγχρονη, αξιόπιστη και ακριβής μέθοδος διαχείρισης των συστατικών του σώματος προς όφελος της υγείας, της διατροφής, της ανάπτυξης, της προπόνησης, του αγώνα και της καθημερινότητας για όλους.

Μας παρέχεις στοιχεία και γνώση για τα παρακάτω:
Συνολικά υγρά, πρωτεΐνες, μέταλλα, εντός/εκτός οστών,  Λιπώδης ιστός kgr / %, Μάζα σκελετικών μυών, Μαλακός μη λιπώδης ιστός, Άλιπη μάζα,   βάρος, BMI, αναλογία μέσης –γοφών WHR, Ισοζύγιο μυών ανά τμήμα (κορμός – άκρα), Περιφέρεια Βραχίονα AC, Περιφέρεια μυών Βραχίονα AMC, Διατροφική αξιολόγηση (πρωτεΐνες, μέταλλα, λίπος, οίδημα), Ισοζύγιο σώματος – σωματική αντοχή, Στόχος βάρους, έλεγχος βάρους, έλεγχος λίπους, σπλαχνικό λίπος, περιεκτικότητα οστών σε μέταλλα BMC, κυτταρική μάζα σώματος BCM, Βασικός μεταβολικός ρυθμός BMR, διαχωρισμός ενδοκυττάριων με εξωκυττάριων υγρών, σχέση εξωκυττάριων με συνολικά, γωνία φάσης κυττάρου, phase angle….

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αντωνακάκης ήταν πρωταθλητής Ελλάδος στην κολύμβηση, έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια αλλά και σπουδαίες δημοσιεύσεις πάνω στο θέμα αυτό.

Ο ΑΚΟΧ με αυτή τη συνεργασία έρχεται να προσθέσει ακόμα έναν επιστήμονα που θα βοηθήσει τους αθλητές του για την προαγωγή της υγείας αλλά την μεγιστοποιήση της αθλητικής απόδοσης.