Header Ads

ad

Οι Επιστήμονες Συνεργάτες του Αθλητικού Κολυμβητικού Όμιλου Χαλκίδας






Δρ. Γιώργος Μοσχώνης




Επαγγελματικός Τίτλος
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης – Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Σύντομο βιογραφικό
Ο Δρ. Γιώργος Μοσχώνης είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην «Κλινική Διατροφή» και Διδάκτωρ του Τμήματος στα γνωστικά αντικείμενα της «Διατροφικής Αξιολόγησης» και της «Διατροφικής Αγωγής». 

Τα τελευταία 12 έτη εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών (ως μεταδιδακτορικός ερευνητής από το 2013 έως σήμερα) διενεργώντας διδακτικό έργο και κατέχοντας κεντρικό συντονιστικό ρόλο σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων που έχουν χρηματοδοτηθεί κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την προαγωγή της ισορροπημένης διατροφής και της υγείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. 

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην αναγνώριση των προσδιοριστών των συμπεριφορών που προδιαθέτουν σε αυξημένο κίνδυνο για παχυσαρκία και σύνοδες της μεταβολικές διαταραχές, στο σχεδιασμό και στην  εφαρμογή προγραμμάτων προαγωγής της υγείας και διατροφικής αγωγής και στην ανάπτυξη και εκτίμηση της εγκυρότητας εργαλείων αξιολόγησης της διατροφικής κατάστασης παιδιών και ενηλίκων. 

Η προαναφερθείσα ερευνητική του δραστηριότητα αντικατοπτρίζεται στις 118 επιστημονικές εργασίες, οι οποίες είναι δημοσιευμένες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με υψηλό δείκτη απήχησης και στις πολυάριθμες προφορικές ανακοινώσεις και  ομιλίες ως προσκεκλημένος ομιλητής σε πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. 









ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Τηλέφωνο  / φαξ οικίας       : 2106209605 
Τηλέφωνο  / φαξ ιατρείου   : 2108079002  
Κινητό                              : 6944415618
e-mail                 : antonakakis@sonoview.gr , antonakakis.dimitris@gmail.com



ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

10/2014   : Τίτλος ιατρικής ειδικότητας ακτινοδιαγνωστικής από το πανεπιστήμιο Αθηνών.
9/2014     : Ολοκλήρωση ειδικότητας ακτινοδιαγνωστικής.
1-9/2014 :  Εκπαίδευση στο έγχρωμο triplex καρδιάς στη κρατική καρδιολογική κλινική και το αντίστοιχο τμήμα υπέρτασης στο παράρτημα του Ιπποκράτειου ΓΝΑ.
10/2013   :  Εκπαίδευση στο τμήμα μαστού της πανεπιστημιακής χειρουργικής κλινικής στο παράρτημα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Αθηνών.
3/2013     :  Εκπαίδευση στον μαγνητικό τομογράφο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας Αθηνών.
12/2011   :  Εκπαίδευση στον αξονικό τομογράφο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών.
11/2011   :  Εκπαίδευση  στο έγχρωμο triplex αγγείων στο 7ο θεραπευτήριο ΙΚΑ Πατησίων.
2010        :  Τρίμηνη εκπαίδευση στο γενικό κρατικό Αθηνών στην FNA θυρεοειδούς
08/2009 – 11/2011 : Εκπαίδευση στη κλασική ακτινολογία και τους υπερήχους – triplex στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Αθηνών
8/2009     :  Έναρξη ειδικότητας ακτινοδιαγνωστικής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Αθηνών
2005        :  Κάτοχος άδειας άσκησης ιατρικού επαγγέλματος από τη νομαρχία Αθηνών Αρ Πρωτ 28040     22/12/2005.
2005        :  Πτυχίο Ιατρικής σχολής καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Από 11ο/2014 : Άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος σε προσωπικό ιατρείο υπερήχων σώματος & triplex αγγείων και καρδιάς στη Νέα Ερυθραία.  
2/2012 έως σήμερα  :  Χαρτογράφηση σωματικής σύνθεσης (ανάλυση σώματος, ερμηνεία και εξατομικευμένη πρόταση στον αθλητή τον προπονητή και τον γονιό για θέματα υγείας, φυσιολογίας, ανάπτυξης και διατροφής)
2009 έως 2014  :   Ειδικευόμενος ιατρός ακτινοδιαγνωστικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών.
2007 - 2012 : Υπεύθυνος για την ιατρική κάλυψη των διαγωνιζόμενων ομάδων και των  πληρωμάτων του Rally Acropolis.
2005 έως 2009  :  Υπεύθυνος ιατρός για τη λήψη του ιστορικού, τις εγχύσεις                                             σκιαγραφικών ουσιών και για την αντιμετώπιση τυχόν αλλεργικών αντιδράσεων σε  ασθενείς στον αξονικό και μαγνητικό τομογράφο, στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο ‘Βιοϊατρική’ Αμπελοκήπων,  ‘Βιοϊατρική’ Αλίμου ,‘Βιοϊατρική Ιλισίων’ και ‘Βιοιατρική’ Αιγάλεω.


2005 έως σήμερα   : Υπεύθυνος ιατρός ομάδων κολύμβησης (, Α.Ν.Ο.Αργυρούπολης, Εθνικός ΟΦΠΦ ΑO Αιγάλεω, Άλμπατρος Ηλιούπολης, Ροή aqua team, ΟΦΝΙ, ΝΟΧ, Ευβοϊκός, Κερατσίνι, ΝO Κορίνθου, Νηρέας Γέρακα, Παναθηναϊκός, Νηρέας Λαμίας, ΝΟΒΑ, ΟΕΑΝΑΒ, Νίκη Βόλου, ΠΑΟΚ, Γλαύκου Περιστερίου, Δελφίνια Περιστερίου, Ποσειδώνας Ιλισίων, ΑΚΟΒΒ, κολυμβητικοί όμιλοι Καβάλας, Κομοτηνής, Λάρισας, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Καρπενησίου, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λαμίας, ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ, Κολωνός, Αλκυονίς, Δράμας, Άλμπατρος Ιωαννίνων, ΝΟ Λεμεσού, Κυρήνειας, Καλαμάτας, Ζακύνθου, Χανίων, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Κοζάνης και Πτολεμαΐδας)
          Αθλητές των ανωτέρω ομάδων είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές νέων, πανευρωπαϊκοί πρωταθλητές νέων και αντρών, μεσογειονίκες αντρών και νέων και 6 εκ των οποίων συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα του 2012 και την Ολυμπιάδα του Ρίο. Τα ονόματα τους ( Γκολομέεβ Κριστιάν, Βαζαίος Αντρέας, Σαμιλίδης Παναγιώτης, Μελαδίνης Οδυσσέας, Χρήστου Απόστολος, Βουρνά Κριστέλ, Δημητρίου Δημήτρης, Κυνηγάκης Άλκης ).
            Αθλητές των ανωτέρω ομάδων σε όλη τη γκάμα των αγωνιστικών κατηγοριών έχουνε καταρρίψει συνολικά  τα τελευταία χρόνια > 500 πανελλήνια ρεκόρ.

2006                  : Υπεύθυνος ιατρός στα ιατρεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Υπουργείου Αμύνης , διενεργών των προβλεπόμενων εφημεριών και διατελών χρέη ελεγκτού των βιβλιαρίων των στρατιωτικών στελεχών, από 11/2/06 έως 11/5/06.                                     
2005 – 2006      :  Υπεύθυνος ιατρός εξωτερικών ιατρείων και στρατιωτικού παιδικού σταθμού στο Τάγμα Υγειονομικού στη Σάμο από 3/11/05 έως 11/2/06 , διενεργών 3 αεροδιακομιδών στο 401 Γενικό Νοσοκομείο Στρατού Αθηνών