Header Ads

ad

Χρυσή και πάλι η Ιωάννα Κυριάκη στο Μίσκολκ της Ουγγαρίας

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων
Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που διεξήχθη στο Μίσκολκ της Ουγγαρίας, 11-17 Ιουλίου, συμμετείχε και μια αθλήτρια του Α.Κ.Ο. Χαλκίδας, η Κυριάκη Ιωάννα, στα αγωνίσματα 4x3000m και στο ατομικό 6000m.

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική μας ομάδα αποτελούμενη από τις Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου (Ν.Ο. Χανίων), Στέλλα Τσουγκριάνη (Α.Ε. Χαϊδαρίου), Ιωάννα Κυριάκη (Α.Κ.Ο. Χαλκίδας) και Δήμητρα Φυργαδιώτη (Ι.Ο. Θεσσαλονίκης), κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων τεχνικής κολύμβησης στη σκυταλοδρομία 4x3000μ. Νεανίδων και κάλυψε την απόσταση σε 1 ώρα 25 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα. Πιο πίσω περίπου 3 λεπτά τερμάτισε δεύτερη η Ρωσία και τρίτη η Ιταλία, ενώ χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός ότι η Εθνική μας προπορευόταν από τα πρώτα λεπτά της κούρσας και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της.

Ακόμη, η Κυριάκη Ιωάννα κατέκτησε την 4η θέση της Ευρώπης σε ένα από τα πιο δύσκολα και επίπονα αγωνίσματα της τεχνικής κολύμβησης, αυτό των 6000m. Όλα τα αγωνίσματα των μεγάλων αποστάσεων διεξήχθησαν σε λίμνη και στο ατομικό αγώνισμα η αθλήτρια της Χαλκίδας κάλυψε την απόσταση σε λιγότερο από 1 ώρα (00:58:29.36), χρόνος που λίγες αθλήτριες στην Ευρώπη επιτυγχάνουν στην κατηγορία της.

Η αθλήτρια του Α.Κ.Ο. Χαλκίδας άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και δικαίωσε τον προπονητή της, Κωνσταντίνο Μητροκώτσα, ο οποίος βρισκόταν στο Μίσκολκ καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Πολλές Ευχαριστίες εκ μέρους του προπονητή, στους Ζάχο Κώστα, Σκυριώτη Ανθίππη και Νταντάκο Σωτήρη για την βοήθεια και την στήριξη τους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.
sourta-ferta